Як випрати взуття в пральній машині

Чи можна класти взуття в пральну машину? Так! Багато хто з нас не здогадується, що існує безліч різних типів взуття, яке можна прати в пральній машині, що допоможе заощадити час і гроші. Незалежно від того, чи ви насолоджувалися брудною прогулянкою по парку, чи ваші діти прийшли додому зі школи в брудних кросівках з уроку фізкультури, брудне взуття може мати ще трохи життя, тому не викидайте його поки що. У нас є все, що вам потрібно знати про те, як мити взуття в пральній машині.

Чи варто мити взуття в пральній машині?

Питання про те, чи можна прати взуття в пральній машині, залежить від того, з чого воно зроблене. Ви можете визначити, чи можна прати ваше взуття, перевіривши етикетку, але, як правило, краще не прати в пральній машині взуття, виготовлене з тканин тваринного походження, наприклад, зі шкіри або замші. Вода може легко пошкодити ці матеріали, тому краще використовувати засоби для чищення, спеціально розроблені для цих тканин, або віддати взуття в професійну чистку.

Взуття з делікатних матеріалів, таких як атлас або шовк, а також взуття з декором також слід чистити з особливою обережністю. Однак є багато інших типів взуття, які можна безпечно прати в машині-автоматі.

Легко прати в пральній машині кросівки та дитяче взуття, оскільки воно часто виготовляється з таких тканин, як бавовна, нейлон і поліестер, а ці матеріали здатні витримувати машинне прання. Деяке взуття з поліуретану або ПВХ також можна прати в пральній машині, тому обов’язково перевіряйте етикетку з інформацією про догляд, щоб дізнатися, чи можна заощадити час. Зрештою, навіщо трудитися над раковиною, миючи взуття вручну, якщо можна просто закинути його в машину? Чи не краще провести цей час із сім’єю або насолодитися таким необхідним «особистим часом»?

Якщо на етикетці взуття вказано «тільки ручне прання», пам’ятайте, що ви можете випрати взуття в пральній машині на режимі «ручне прання». Тільки робіть це обережно.

Вас може зацікавити: https://catway.com.ua/collection/kedy/

Прання взуття в пральній машині: Покрокове керівництво

Ось ваш простий посібник про те, як швидко і легко випрати взуття в пральній машині:

Крок 1: Прочитайте етикетку

Перш ніж робити щось інше, завжди читайте етикетку з догляду за взуттям, щоб дізнатися, чи можна його прати. На етикетці буде вказано найкращий спосіб прання взуття залежно від типу тканини, з якої воно виготовлене. Якщо ваше взуття не можна повністю випрати (ні в машині, ні вручну), то для видалення очевидних поверхневих забруднень можна використати стару зубну щітку. Ви також можете використовувати вологу ганчірку як альтернативу пранню.

Крок 2: Підготуйте взуття

Щоб підготувати взуття до прання в пральній машині, зніміть шнурки і вичистіть з поверхні будь-який вільний бруд — ви можете використовувати стару зубну щітку, щоб дістатися до невеликих ділянок, таких як люверси, і більшу щітку з жорсткою щетиною для поверхні самого взуття. Для більш очевидних або стійких забруднень потримайте взуття під проточною водою, щоб видалити зайве сміття і плями. Приділивши час підготовці взуття таким чином, ви допоможете пральній машині виконати свою роботу ефективно і якісно.

Крок 3: Захистіть взуття (і вуха!)

Щоб взуття разом зі шнурками не застрягло всередині барабана, покладіть його в сітчастий мішок для прання, щоб вони не зачепилися за внутрішню частину барабана. Якщо у вас немає мішка для білизни, гарною альтернативою може стати порожня наволочка. Якщо ви коли-небудь намагалися прати взуття, то знаєте, що це може бути трохи шумно, тому решту білизни покладіть у рушники. Вони виконуватимуть роль буфера, допомагаючи запобігти ударам взуття об барабан під час прання.

Крок 4: Підготуйте машину

Замість того, щоб прати в теплій воді, встановіть температуру води на рівні 30 градусів, щоб запобігти вицвітанню або вигоранню кольору взуття. Це особливо важливо, якщо ви перете взуття з поліуретану або ПВХ, оскільки ви не хочете пошкодити покриття. Використовуйте хороший засіб для прання кольорових речей, наприклад, капсули для прання Persil. Покладіть одну капсулу в барабан перед тим, як покласти рушники, а потім взуття.

Хочете більше інформації про прання взуття в пральній машині? Просто продовжуйте прокручувати…

Крок 5: Сушіть на повітрі

Краще сушити взуття на повітрі, а не в сушильній машині. Висока температура в сушильній машині може призвести до розплавлення клею, що зробить ваше взуття вразливим до пошкоджень. Поставте взуття в тепле місце і покладіть всередину зім’яту газету. Це не тільки допоможе поглинути зайву вологу, але й забезпечить правильну форму взуття, і ви будете впевнені, що воно буде таким же зручним, як і раніше.

Незалежно від того, чи ми поспішаємо з однієї зустрічі на іншу, чи просто намагаємося не відставати від дітей, наше взуття неодмінно піддається випробуванням, і ми готові посперечатися, що вам доводилося стикатися з досить незвичними плямами. Якою б не була ваша найдивніша пляма на взутті, наші корисні поради з прання допоможуть вам, а в розділі «Поради та рекомендації з прання» ви знайдете ще більше порад щодо виведення плям.

Джерело: catway.com.ua


Оставьте комментарий

Создайте подобный сайт на WordPress.com
Начало работы